Waarom kiezen voor VMG Makelaars?

Kennis van de lokale markt
Wij zijn stuk voor stuk specialisten in ons vakgebied en beschikken over jarenlange ervaring op de lokale markt.
Ontdek onze kennis
Op maat gemaakt verkoopplan
Elke situatie is uniek, daarom bespreken we graag met u de mogelijkheden om het beste resultaat te behalen.
Bekijk de mogelijkheden
Gecertificeerde experts
Ons team blijft up-to-date dankzij permanente educatie, zodat we u altijd optimaal van dienst kunnen zijn.
Maak kennis met onze experts
Blokverwijzing Met Rode Knop

Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs

Bent u op zoek naar professionele verkoopbegeleiding voor uw woning? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij VMG Makelaars. Onze ervaren makelaars staan klaar om u te begeleiden en adviseren bij het succesvol verkopen van uw huis. Tijdens het gesprek zullen wij uw wensen en behoeften inventariseren en u informeren over onze uitgebreide dienstverlening. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat VMG Makelaars voor u kan betekenen in het verkoopproces van uw woning.

Maak een vrijblijvende afspraak

Onze unieke werkwijze

VMG Makelaars zet zich voor de volle 200% in om het beste resultaat voor u te behalen. Met onze professionele benadering en diepgaande marktkennis streven we ernaar om de beste prijs voor uw woning te realiseren. Wij nemen alles uit handen en bieden op maat gemaakte expertise en ervaring. Als uw toegewijde partner zijn we volledig transparant in onze marketingstrategieën en hanteren we een persoonlijke en deskundige aanpak.

Lees meer over VMG Makelaars

Ons team van ervaren professionals in de lokale vastgoedmarkt is uw betrouwbare partner. Met sterke brancheverbindingen en een uitgebreid netwerk, kunnen wij snel en efficiënt handelen om uw doelen te bereiken. Bovendien waarborgen wij open communicatie en transparantie gedurende het hele proces. Wij zijn er om u te begeleiden, vragen te beantwoorden en advies te verstrekken. Kortom, VMG Makelaars staat garant voor de beste resultaten, met een persoonlijke touch en een unieke aanpak.

Bekijk onze veelgestelde vragen

Mochten er nog onduidelijkheden zijn, bekijk dan hieronder de veelgestelde vragen. 
Heeft u na het lezen van de veelgestelde vragen nog steeds geen antwoord op uw vragen,
neem dan contact met ons op.

Wanneer bent u in onderhandeling?

U kunt niet afdwingen dat u in onderhandeling bent. U bent namelijk pas in onderhandeling als de verkoper reageert op uw bod, dat wil zeggen als de verkoper een tegenbod doet. Ook kan de verkopende makelaar uitdrukkelijk aangeven dat hij met u in onderhandeling is. U bent niet in onderhandeling als de verkopende makelaar aangeeft dat hij uw bod met de verkoper zal overleggen.

Als u de vraagprijs biedt, moet de verkoper de woning dan ook aan u verkopen?

Over deze vraag bestaan veel misverstanden. Het hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, heeft namelijk in een vonnis bepaald dat de vraagprijs van een woning een uitnodiging is tot het doen van een bod. Als u de vraagprijs uit een advertentie of woninggids biedt, dan doet u een bod. De verkoper kan dan nog beslissen of hij uw bod wel of niet aanvaardt, of dat hij zijn makelaar een tegenbod laat doen.

Hoe komt de koop tot stand?

Als de verkoper en koper het eens worden over de voor hen belangrijkste zaken bij de koop (dat zijn meestal de prijs, de opleveringsdatum en de ontbindende voorwaarden), dan legt de verkopende makelaar de afspraken schriftelijk vast in de koopakte. Ontbindende voorwaarden zijn dan een belangrijk onderwerp. U krijgt als koper niet automatisch een ontbindende voorwaarde. Wilt u bijvoorbeeld een ontbindende voorwaarde voor de financiering, dan moet u dit melden bij het uitbrengen van uw bod. Het is belangrijk dat de partijen het eens zijn over de aanvullende afspraken en ontbindende voorwaarden voor het opmaken van de koopakte. Naast de eerder genoemde punten worden meestal nog enkele aanvullende afspraken in de koopakte opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan de boeteclausule.
Zodra de verkoper en de koper de koopakte hebben ondertekend en de koper (of eventueel de notaris) een afschrift van de akte heeft ontvangen, treedt voor de particuliere koper de wettelijke bedenktijd in werking. Binnen deze bedenktijd kan de koper alsnog afzien van de aankoop van een woning. Ziet de koper tijdens de bedenktijd niet af van de koop, zijn de financiën rond en vormen ook eventuele andere ontbindende voorwaarden geen obstakel meer, dan zal op de afgesproken opleveringsdatum de overdracht plaatsvinden bij de notaris.

Wat houdt 'kosten koper' in?

Kosten koper (k.k.) betekent dat de koper de kosten voor de overdracht van de woning moet betalen. Onder de kosten koper vallen de volgende kosten:
•    Overdrachtsbelasting
•    Notariskosten voor de opmaak van de akte van levering
•    Kadasterkosten voor inschrijving akte van levering (koopakte)
Verder moet u, als koper, ook rekening te houden met:
•    Notariskosten voor de opmaak van de hypotheekakte
•    Kadasterkosten voor inschrijving hypotheekakte
Onder de kosten koper vallen nooit de makelaarskosten. Als een verkoper een makelaar inschakelt voor de verkoop van zijn/haar woning, dan zal de verkoper de kosten van deze makelaar moeten betalen. Als de koper een makelaar inschakelt voor de aankoop van een woning zal de koper de kosten van deze makelaar moeten betalen.

Zit de makelaarscourtage in de 'kosten koper'?

Nee. Voor rekening van de koper komen de kosten die de overheid 'hangt' aan de overdracht van een woning. Dat is de overdrachtsbelasting en de kosten van de notaris voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven daarvan in de registers. Als de verkoper een makelaar inschakelt om zijn woning te verkopen, dan moet hij ook zelf met de makelaar afrekenen voor deze dienst (makelaarscourtage). De makelaar dient bij de verkoop vooral het belang van de verkoper, dus niet van de koper. Het kan daarom eveneens voor de koper van belang zijn een eigen makelaar in te schakelen.